Partners

Franzine Savonije heeft een uitgebreid netwerk van collega trainers, acteurs en adviseurs. Met sommige werkt zij regelmatig. Hieronder stellen zij zich voor:

Ernst Zwaan

Ernst Zwaan
Kernbegrippen: Inspirerend, Flexibel, Overtuigend, Kennis, Meeslepend, Geloofwaardig, Humor.

Ernst Zwaan heeft al meer dan 20 jaar ervaring als acteur in trainingen en assessments. Met als basis een brede algemene kennis van organisaties en hun problematiek is hij in staat om op vrijwel iedere situatie in te spelen op een natuurlijke en geloofwaardige manier. Daarbij opereert hij op verschillende niveaus: Als intuïtief acteur en als waarnemer die het neer te zetten gedrag aanpast aan de ander en aan de te bereiken leerdoelen. Ernst Zwaan heeft een eigen methodiek ontwikkeld, die zijn gesprekspartner een platform biedt om optimaal te experimenteren met vaardigheden. Door steeds in te spelen op de situatie en het niveau van de gesprekspartner kan hij de moeilijkheidsgraad onmerkbaar aanpassen. Waar het mis gaat biedt hij herkansingen aan door middel van impliciete feedback, zowel verbaal als in gedrag, zodat de ander al in het gesprek inzicht kan krijgen in de effectiviteit van de aanpak en die aanpak dan bijstellen. Het ervaren van succes bij een andere strategie is de grootste stimulans om te leren. Ook geeft hij waardevolle feedback achteraf.
Door de geloofwaardigheid van zijn spel, waarbij soms ter wille van het leereffect het gedrag wat uitvergroot wordt gepresenteerd, zijn integriteit en zijn humor weet hij een omgeving te creëren die veilig is en uitnodigt tot lachen en leren.
Franzine Savonije en Ernst Zwaan werken al erg lang samen. Die intensieve samenwerking staat garant voor extra verdieping en maakt dat zijn bijdrage naadloos aansluit bij de in de training aangeboden theorie.
 

Karel Faile

Karel Faile

Door zijn ruime management ervaring bij grote Nederlandse bedrijven en zijn bijzondere belangstelling en talent voor intermenselijke communicatie heeft Karel Faile zijn toegevoegde waarde als trainer persoonlijke vaardigheden bewezen. Hij heeft uitgebreide ervaring in peoplemanagement, management, accountmanagement en projectmanagement. In zijn loopbaan heeft hij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen en het managen van talent.

De samenwerking tussen Franzine Savonije en Karel Faile vindt zijn oorsprong in 1994. Karel Faile is sinds 1998 actief als trainer in de programma's van Savonije Training & Consultancy B.V. Karel Faile heeft zich gespecialiseerd als trainer op het gebied van de vaardigheden.

De toegevoegde waarde van Karel Faile in de trainingen van Savonije Training & Consultancy B.V. is dat hij zijn praktijkervaring met de deelnemers kan delen en dat hij de combinatie van vakkennis en persoonlijke vaardigheden kent.

Karel Faile gelooft in de kracht van het hebben van een visie, gecombineerd met doorzettingsvermogen. Hij is er van overtuigd dat mensen met een ideaalbeeld dit kunnen realiseren door in zichzelf te geloven en de discipline op te brengen om hieraan te werken.

Naast het vak van trainer persoonlijke vaardigheden is Karel Faile tevens actief als HRM adviseur en docent personeelsmanagement.

Elizabeth Ebbink

Foto
Kernbegrippen: Persoonlijke uitstraling, persoonlijke kracht, inspiratie, contact maken, staan voor wat je zegt.
Missie: ik zorg dat u zich beter thuis voelt in de wereld.

‘Mijn stem is nou eenmaal zo,’ denkt u. Maar gelukkig is dat niet waar. De stem is een fysiek proces, en net als bij elke andere ‘sport’ is deze te trainen. Weinig coaches hebben de technische kennis om effectief aan de stem te werken.

Met een achtergrond als psycholoog en operazangeres geeft Elizabeth Ebbink stemtrainingen.
De stemklank is verantwoordelijk voor 38 % van de indruk van een boodschap. 55% wordt bepaald door houding, beweging, en kleding. Er blijft slechts 7 % over voor de inhoud van de boodschap. Aan de telefoon zal de klank van de stem de belangrijkste bron van informatie zijn over de relatie tussen de sprekers. Vragen die de bellers min of meer onbewust stellen zijn: Neemt hij me serieus? Respecteert hij mij? Doet hij zijn best voor mij? Is hij eerlijk tegen mij? Zijn wij tegen- of medestanders?

Door een betere techniek klinkt de stem voller en afwisselender. U wordt zich bewust van welke aspecten een uitspraak indrukwekkender, geruststellender, overtuigender, of ook meevoelender maken. Hiermee brengt u uw standpunt moeiteloos over en creëert u meer ruimte voor uw bijdrage.
De stem is een fysiek proces, wat er in het lichaam gebeurt is hoorbaar in de stem. Daarmee bevat de stem een schat aan informatie. Met bewustzijn van de stem worden de begrippen energie, uitstraling, en inspiratie een hoorbare werkelijkheid.

Een interessant aspect bij de stemklank is dat men vaak persoonlijke kracht en uitstraling verwart met fysiek kracht zetten. Men blaast hard de adem uit, waardoor de stem harder zou klinken. Het tegendeel is waar: hoe minder druk in het lichaam, hoe meer ruimte voor resonans, hoe voller, echter en natuurlijker de stem draagt. Dit geldt psychologisch precies zo: Met macht kun je de toehoorders niet dwingen om je te geloven, geraakt te worden, of geïnspireerd te raken. Dat kan alleen met de vitaliteit en zekerheid van de eigen overtuiging.
In de stemtraining voelt men zelf , samen met de toehoorders, hoe vanzelfsprekend en krachtig een boodschap kan overkomen.

Elizabeth Ebbink werkt inmiddels bijna twee jaar samen met Franzine Savonije tijdens haar consultancy trainingen.
Meer informatie op: www.elizabethebbink.nl